דלג לתוכן

טיפול בחרדות

חרדה היא תגובה משולבת – פיזיולוגית, מחשבתית ורגשית, שהינה במקור כלי הישרדותי חשוב שפיתח האורגניזם על מנת להתמודד עם סכנות בסביבתו.
 

במקרים רבים יופיעו דיכאון וחרדה יחד, כאשר הפרעה אחת יכולה להיות דומיננטית יותר מהשנייה. בהופעה של דיכאון וחרדה קיים גם קשר בין הגורמים הביולוגיים, הנפשיים והסביבתיים בחייו של הפרט. הדבר נכון גם מבחינה טיפולית-פרמקולוגית, כאשר הטיפול הניתן לשתיהן הוא כמעט זהה, ולרוב מדובר באותן תרופות אשר עובדות על הערוץ של הסרוטונין במוח.

איזה סוגי חרדות יש?

להפרעות החרדה ביטויים שונים, אשר מייצרים סוגים של של הפרעות, ביניהן: התקפי חרדה, הפרעת חרדה כללית, הפרעה פוסט טראומטית (PTSD‏), חרדה חברתית וחרדות ספציפיות (פוביות) כגון פחד גבהים, פחד מטיסה, פחד מחרקים ועוד.

דרכי טיפול בחרדה

הטיפול הרגשי באדם הסובל מדיכאון ו/או חרדות מצריך במקרים רבים התייחסות רב ממדית מצד המטפל:
  • פסיכותרפיה - הטיפול מתמקד בהבנת המקורות המודעים והלא מודעים של התחושות הדיכאוניות של אותו אדם ובגורמים המשמרים אותם. (זהו טיפול טבעי בחרדות ודיכאון אשר לא מצריך תרופות)
  • טיפול קוגניטיבי (נקרא גם - טיפול בחרדות CBT) - לעיתים יש צורך בשילוב אמצעים קוגניטיביים התנהגותיים שמטרתם "לתקן טעויות" באופן החשיבה הדיכאונית (לדוגמא: "אף אחד לא רוצה אותי") וללמד דרכי התמודדות חדשות עם אובדן וכישלון. (דרך טיפול זו היא טיפול בחרדות ללא תרופות)
  • טיפול תרופתי - בחלק מהמקרים יש צורך לשלב בטיפול גם טיפול תרופתי נגד חרדות, ושינויים באורח החיים, ביניהם : עיסוק בפעילות גופנית מתונה.           
  • בנוסף קיימות שיטות טיפול בחרדה נוספות, אשר כל מטפל רואה לנכון לבחור בשיטה הראויה.
במידה ואתם סובלים באחד מהסימנים המוזכרים, חשוב לנו לחזור ולציין כי שילוב טיפולים הקיימים היום בדיכאון וחרדה הינם יעילים מאד ויכולים לסייע לכם להרגיש טוב יותר, בחלק מהמקרים אף באופן מהיר יחסית.
 
אנו ממליצים לכם לפנות באופן מיידי ומבטיחים לחזור אליכם בהקדם.

ליצירת קשר אנא מלאו את הפרטים